Persoonlijk

25 jaar accountancy heeft me veel gebracht. De ervaring die ik in tientallen bedrijven en instellingen heb opgedaan ervaar ik als bijzonder waardevol. Organisaties met verschillende doelstellingen, verschillende verdienmodellen, andere culturen en andere mensen. Productie, handel, coöperaties, vakbonden, ICT-bedrijven, projectgedreven organisaties, woningcorporaties, Rijks- en lokale overheid, ik heb alle types gezien. Het beroep vraagt dat je onafhankelijk tot je oordeel komt en dat creëert daarmee afstand tot de klanten waar je over de vloer komt. De natuurlijke adviesfunctie van de accountant resulteert in mooie managementletters die ik te veel in het eigen belang van de accountant vond geschreven en te weinig in het belang van de klant.

 

Ik miste de echte toegevoegde waarde, voor mij was dat reden om bij mijn afstuderen voor organisatiekunde als afstudeerrichting te kiezen, en heb na een aantal jaren de accountancy ingeruild voor een rol aan de andere kant van de tafel. Ik koos voor consultancy en interim management, om daarmee een directere bijdrage aan de ontwikkeling en besturing van organisaties te geven.

 

Wat ik meeneem is de overtuiging dat je nog steeds je basis op orde moet hebben en houden. Maar dat je daarnaast om succesvol te zijn zult moeten investeren in vertrouwen, verbinding en de dialoog. Juist ook als CFO, controller. Dat heb ik onder visie (link) uiteengezet. Het meest thuis voel ik me in de publieke sector. Planning & control draait hier om veel meer dan omzet- en winstmaximalisatie. Mijn bedrijfseconomische kennis komt goed van pas in een publieke en politieke omgeving waar het ook om rechtmatigheid en integriteit gaat.

 

Naast mijn werk vind ik de balans door hardlopen, heerlijk om je hoofd lekker leeg te lopen, en tafeltennis. Een mooie combinatie van team- en individuele sport.

 

Daarnaast vind ik het ontspannend om met mijn fototoestel de natuur in te gaan om me uit te leven op landschappen, luchten en lijnenspellen. Waar mogelijk gebruik ik mijn foto’s ook in mijn werk. Een verzameling van mijn werk vind je hieronder.

Back to Top